01.06.2023 czwartek | Łazanki z kapustą, pieczarkami i boczkiem (kapusta biała, kapusta kwaszona, makaron łazanki, boczek, pieczarki, sól, pieprz mielony, ziele angielskie, majeranek, liść laurowy, kurkuma, susz natki pietruszki, lubczyk suszony, warzywa suszone, cebula), woda mineralna, owoc. |
02.06.2023 piątek | Zupa pomidorowa z ryżem (woda, kurczak, por, seler, marchew, pietruszka, ziele angielskie, kurkuma, susz natki pietruszki, lubczyk suszony, warzywa suszone, sól, liść laurowy, śmietana 12%, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, ryż biały), budyń waniliowy (mleko, cukier, skrobia ziemniaczana, cukier waniliowy, jajka), owoc. |
05.06.2023 poniedziałek | Krupnik z kaszy pęczak (woda, kurczak, kasza pęczak, ziemniaki, marchew, pietruszka, por, seler, sól, ziele angielskie, liść laurowy, kurkuma, susz natki pietruszki, lubczyk suszony, warzywa suszone), pieczywo mieszane:(chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda, gluten pszenny, glukoza, kwas askorbinowy, produkt może zawierać mleko, sezam, soję, chleb razowy: mąka żytnia, mąka żytnia razowa, mąka pszenna, drożdże, sól, woda, słód jęczmienny, produkt może zawierać zboże, gluten, seler, jaja), koktajl owocowy (maślanka, owoce mrożone, cukier), owoc. |
06.06.2023 wtorek | Poduszeczki drobiowe (filet drobiowy, jajka, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, papryka słodka, przyprawa curry, sól, pieprz mielony, cebula, kurkuma, susz natki pietruszki, lubczyk suszony, warzywa suszone, olej), ziemniaki ( ziemniaki, masło, mleko, woda, sól), mizeria (ogórek zielony, śmietana mizeria, sól, pieprz mielony, cukier), woda z sokiem owocowym (woda mineralna, sok owocowy), owoc. |
19.05.2023 środa | Święto Patrona szkoły |
12.06.2023 poniedziałek | Zupa kalafiorowa (woda, kurczak, kalafior, ziemniaki, marchew, pietruszka, por, seler, pieprz mielony, sól, ziele angielskie, liść laurowy, kurkuma, susz natki pietruszki, lubczyk suszony, warzywa suszone, mąka pszenna, śmietana 12%), pieczywo mieszane:(chleb pszenny: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda, gluten pszenny, glukoza, kwas askorbinowy, produkt może zawierać mleko, sezam, soję, chleb razowy: mąka żytnia, mąka żytnia razowa, mąka pszenna, drożdże, sól, woda, słód jęczmienny, produkt może zawierać zboże, gluten, seler, jaja ), lody (odtłuszczone mleko, śmietanka 20%, cukier, masło, syrop glukozowy, odtłuszczone mleko w proszku, naturalny aromat waniliowy), owoc. |
13.06.2023 wtorek | Kotlet schabowy smażony (schab wieprzowy, jajka, bułka tarta, sól, pieprz mielony, olej, susz natki pietruszki, lubczyk suszony, warzywa suszone, kurkuma, mleko, mąka pszenna), ziemniaki (woda, sól, ziemniaki), sałata z sosem jogurtowym (sałata, jogurt naturalny, sól, pieprz mielony, cukier, cytryna), woda mineralna, owoc. |
14.06.2023 środa | Filet z miruny duszony (filet z miruny, sól, pieprz mielony, susz natki pietruszki, lubczyk suszony, warzywa suszone), ryż mieszany (woda, ryż paraboliczny, ryż brązowy, sól), sos koperkowy (woda, koper, masło, śmietana 12%, pieprz mielony, sól, czosnek, kurkuma, susz natki pietruszki, lubczyk suszony, warzywa suszone, cebula, mąka pszenna), surówka z kapusty kwaszonej (kapusta kwaszona, marchew, jabłko, cebula, pieprz mielony, cukier, olej), woda z sokiem owocowym (woda mineralna, sok owocowy), owoc. |
15.06.2023 czwartek | Spaghetti z sosem pomidorowo-ziołowym i mięsem wieprzowym (mięso wieprzowe, olej, koncentrat pomidorowy, pomidory, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, kurkuma, susz natki pietruszki, lubczyk suszony, warzywa suszone, sól, pieprz mielony, czosnek, marchew, seler, cebula), kompot (woda, owoce mrożone, cukier), owoc. |
16.06.2023 piątek | Rosół z makaronem i natką pietruszki (woda, kurczak, żeberka wieprzowe, indyk, por, seler, marchew, pietruszka, ziele angielskie, cebula, sól, kurkuma, susz natki pietruszki, lubczyk suszony, warzywa suszone, makaron, natka pietruszki), biszkopt z musem jabłkowym i galaretką (mąka pszenna, mąka ziemniaczana, jajka, cukier, żelatyna, galaretka, jabłka, cytryna), owoc. |
19.06.2023 poniedziałek | Zupa pieczarkowa z makaronem (woda, kurczak, pieczarki, por, seler, marchew, pietruszka, ziele angielskie, liść laurowy, cebula, czosnek, sól, kurkuma, susz natki pietruszki, lubczyk suszony, warzywa suszone, makaron świderki, śmietana 12%), jogurt owocowy (mleko, cukier, owoce, skrobia modyfikowana, koncentrat z marchwi, naturalny aromat, kultury bakterii jogurtowych), owoc. |
20.06.2023 wtorek | Potrawka z kurczaka (filet drobiowy, pieprz mielony, czosnek, sól, cebula, przyprawa curry, olej, mąka pszenna, marchew, pietruszka, seler, papryka mielona słodka, kurkuma, susz natki pietruszki, lubczyk suszony, warzywa suszone), ryż mieszany (woda, ryż paraboliczny, ryż brązowy, sól), surówka z marchewki (marchew, cukier, cytryna), woda mineralna, owoc. |
21.06.2023 środa | Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką (twaróg półtłusty, śmietana 12%, sól, pieprz mielony, szczypiorek, rzodkiewka), ziemniaki (ziemniaki, woda, sól, masło, mleko), kompot owocowy (woda, owoce mrożone, cukier ), owoc. |
Ogłoszenia Od 01 stycznia 2023r. stawka za herbatę będzie wynosić 4,00 zł. na miesiąc za jednego ucznia. Rodziców uczniów korzystających z obiadów szkolnych prosimy o pobieranie (w sekretariacie, świetlicy szkolnej, na stronie internetowej szkoły) i wypełnianie umów żywieniowych na 2023 r. Obiady rozpoczynają się od 02.01.2023 r. i będą trwały do 21.06.2023 r. OD STYCZNIA 2023 r. STAWKA ZA OBIAD WYNOSI 4,50 zł. *nie dotyczy uczniów refundowanych przez MOPR Konin i MGOPS Ślesin |
Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, przyprawy suszone) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy
Ogłoszenie
Wpłaty za obiady za m-c maj 2023r. będą przyjmowane w dniu:
12 i 15.05.2023 r.
17 dni x 4,50 = 76,50 zł
Również można dokonać wpłaty bezpośrednio na konto szkoły tj. 39 1560 0013 2015 2804 7674 0001
Jednocześnie informujemy, że kto nie dokona wpłaty w w/w terminie będzie musiał wpłacić należną kwotę osobiście na konto szkoły.
W związku z wybranymi przez Państwa w umowach terminów obiadów oraz odpisami za obiady, kwoty wpłat w danym miesiącu są zróżnicowane, więc prosimy dokonywać wpłat na konto po uprzednim kontakcie telefonicznym z sekretariatem lub intendentem szkoły w celu ustalenia kwoty.